Дежурен број: 078 393 757
032 / 393-757

Потребни документи за Ин витро оплодување

За жената :

 • Колпоскопски преглед со РАР – тест
 • Колор доплер ехо на матка и јајници
 • Испитувања на матка и на јајцеводи: HSG, HSS, HCS, LPSC
 • Хормонски статус (трети ден од циклусот): FSH, LH, Estradiol, Prolactin и во лутеална фаза Progesteron, FT-4, TSH (не постари од 6 месеци направени во одделот за ИН-ВИТРО – Болница „Д-р Органџиски”)
 • Крвна група и Rh-фактор
 • Тест за HIV, Хепатит „В” и „С” (не постари од 6 месеци)
 • Микробиолошки брисеви за Chlamidia, Mycoplasma, Ureoplasma, патогени бактерии
 • Биохемиски анализи: ЅЕ, Шеќер, крвна слика, хепатограм, уреа, креатинин, липиден статус и урина

За мажот :

 • Спермограм направен во одделот за ИН-ВИТРО – Болница „Д-р Органџиски со 2-5 дена апстиненција од полови односи
 • Бактериолошки преглед на сперма
 • Крвна група и Rh-фактор
 • Тест за HIV, Хепатит „В” и „С” (не постари од 6 месеци)