Дежурен број: 078 393 757
032 / 393-757

Прием во вилата на претседателот Борис Тадиќ

Прием во вилата на претседателот Борис Тадиќ Д-р Стојан Органџиски и неговата сопруга, д-р Верица Органџиска, постојано ги надградуваат своите вештини и знаења. На 25.3.2011 година двајцата беа дел од Конгрес за хумана репродукција во Република Србија. По Конгресот пријателски беа пречекани на приемот во вилата

Read More

Животното дело на прим. д-р Ванчо Органџиски – тема во емисијата „Патот до успехот“

Животното дело на прим. д-р Ванчо Органџиски – тема во емисијата „Патот до успехот“ За почетоците, неискуството, личниот развојот, развојот на професионалната кариера и патот до првата приватна болница во Источна Македонија, прим. д-р Ванчо Органџиски зборуваше во емисијата „Патот до успехот“. Одлуката да стапне во

Read More

Една од најстарите родилки во Европа (59-годишна) е пациентка на д-р Стојан Органџиски

Една од најстарите родилки во Европа (59-годишна) е пациентка на д-р Стојан Органџиски На речиси 60 години се породи пациентка на д-р Стојан Органџиски, по успешно спроведена ин витро процедура. Здраво машко бебе дојде на свет со тежина од 3200 грама, зачнато кај нас, со следена

Read More

Првата живородена четворка е зачната во Штип, во клиниката „Д-р Органџиски“

Првата живородена четворка е зачната во Штип Првата живородена четворка во Македонија и на Балканот е зачната во Штип, благодарение на прим. д-р Ванчо Органџиски. Бременоста е постигната со биомедицинско потпомогнато оплодување во нашата клиника. Приказот од ултразвук пред 27 години покажа четири прекрасни дечиња, зачнати

Read More

Болницата „Д-р Органџиски“ е добитник на Признание за најдоброто од Истокот во областа на здравството

Болницата „Д-р Органџиски“ е добитник на Признание за најдоброто од Истокот во областа на здравството Болницата „Д-р Органџиски“ беше меѓу најдоброто од Истокот на истоимената манифестација која ја организираа новинарите од Источниот Регион. Признанието за најдоброто од здравството припадна токму на Болницата „Д-р Органџиски“ поради долгогодишната

Read More

Прим. д-р Ванчо Органџиски го доби признанието „8 Ноември“ за придонес во областа на здравството

Прим. д-р Ванчо Органџиски го доби признанието „8 Ноември“ за придонес во областа на здравството Во рацете на прим. д-р Ванчо Органџиски замина Осмоноемвриското признание кое го доделува Општина Штип. ,,Успехот не е случајност, туку напорна работа, учење, жртва и најмногу од сè – љубов кон

Read More

Отворена Болницата за гинекологија и акушерство „Д-р Органџиски“ – прва во Источна Македонија

Отворена Болницата за гинекологија и акушерство „Д-р Органџиски“ – прва во Источна Македонија На 29 јануари 2023 година, Истокот ја доби Новата специјализирана болница по гинекологија и акушерство „Д-р Органиџиски“. Свеченото отворање го означи почетокот на работата на Болницата и на Штип му го оправда епитетот

Read More

Со тимот на „Д-р Органџиски“ – врвна здравствена грижа и во вашиот дом

Со тимот на „Д-р Органџиски“ – врвна здравствена грижа и во вашиот дом Болницата „Д-р Органџиски“ ви нуди врвна здравствена грижа и во комфорот на вашиот дом. Доколку од која било причина, не сте во можност да дојдете во Болницата или да ги донесете вашите најблиски

Read More

Дневна болница „Д-р Органџиски“ – место каде нашиот персонал е целосно посветен на пациентот

Дневна болница „Д-р Органџиски“ – место каде нашиот тим e целосно посветен на пациентот Дневната болница е вид амбулантска установа која обезбедува интензивен медицински третман во текот на денот, а на пациентите им се дозволува да се вратат дома во вечерните часови. Позната е и како

Read More