Дежурен број: 078 393 757
032 / 393-757
 Мицова

Ангела Мицова

М-р, спец. ембриолог

Специјалност Medicine
Области на Експертиза
  • Ембриологија
  • Донорство, административни процедури околу донорски програми
  • Фармакологија

  М-р спец. Анѓела Мицова е дел од тимот на ембриолози во нашиот Центар за ИН ВИТРО.
Специјалист по фармаковигиланца со одбранет специјалистички труд на тема ,,Фарнаковигиланца во период на бременост” (2023). Магистрира на Медицинскиот факултет при Универзитетот ,,Гоце Делчев” – Штип и се стекнува со титулата – магистер по фармација. Дипломира на Медицинскиот факултет при Универзитетот ,,Гоце Делчев” – Штип. Има завршено средно медицинско образование.
Работно искуство:
Агенција за лекови и медицински средства ,,МАЛМЕД” – Скопје (2015 – 2023); 
Приватна аптека (2014 – 2015);
Изготвување на информации за лекови, фармакоекономски и фармако – епидемиолошки мислења, увоз на лекови и медицински средства и лиценцирање;
Долгогодишно искуство и знаења од областа на донорството, административните процедури околу донорските програми, фармакологијата и ембриологијата воопшто и др.
Конгреси и проекти:
Има учествувано на конгреси и во низа проекти во земјава и во странство и тоа: Букурешт – Романија, Будва – Црна Гора, Охрид – Македонија, Скопје – Македонија, Штип – Македонија и сл.
Денес е дел од тимот на ембриолози во Болница ,,Д-р Органџиски” – Штип.