Дежурен број: 078 393 757
032 / 393-757

Првата живородена четворка е зачната во Штип, во клиниката „Д-р Органџиски“

Првата живородена четворка е зачната во Штип Првата живородена четворка во Македонија и на Балканот е зачната во Штип, благодарение на прим. д-р Ванчо Органџиски. Бременоста е постигната со биомедицинско потпомогнато оплодување во нашата клиника. Приказот од ултразвук пред 27 години покажа четири прекрасни дечиња, зачнати

Read More

Болницата „Д-р Органџиски“ е добитник на Признание за најдоброто од Истокот во областа на здравството

Болницата „Д-р Органџиски“ е добитник на Признание за најдоброто од Истокот во областа на здравството Болницата „Д-р Органџиски“ беше меѓу најдоброто од Истокот на истоимената манифестација која ја организираа новинарите од Источниот Регион. Признанието за најдоброто од здравството припадна токму на Болницата „Д-р Органџиски“ поради долгогодишната

Read More

Прим. д-р Ванчо Органџиски го доби признанието „8 Ноември“ за придонес во областа на здравството

Прим. д-р Ванчо Органџиски го доби признанието „8 Ноември“ за придонес во областа на здравството Во рацете на прим. д-р Ванчо Органџиски замина Осмоноемвриското признание кое го доделува Општина Штип. ,,Успехот не е случајност, туку напорна работа, учење, жртва и најмногу од сè – љубов кон

Read More